Gå till innehåll

Om sidan

Välkommen till vår hemsida. Vi som skriver här heter Iris och Pelle. Vi är gifta med varandra och bor tillsammans i Stockholm.

Vi har aldrig haft en hemsida innan men varit intresserade ett tag nu av att skriva av oss en del online. Vi har inte allt för höga krav på oss utan vi kommer skriva för att vi tycker det är roligt, när vi tycker det är roligt. Exakt vad vi kommer skriva kommer ge sig med tiden. Vi har en hel del intressen som är gemensamma. Exempel på intressen är inredning och design, resor, matlagning, kultur och film. Dessa intressen kommer säkerligen att på ett eller annat sätt återspegla sig i sidans innehåll. Vi gillar båda att säga vad vi tycker och tänker, även om det kan provocera vissa. Så vi har inga planer på att hålla tillbaka, utan känner vi för att skriva om något så kommer vi att göra det.

Kort om oss

Iris jobbar som sjuksköterska på ett av de större sjukhusen här I Stockholm. Det blir många oregelbundna pass. Ibland natt och ibland helger. Iris trivs dock bra med denna livsstil. Att jobba obekväma tider gör att man kan ha mer ledighet, alternativt tjäna mera pengar. Eftersom vi båda gillar att resa mycket så är både tid och pengar något vi värderar högt eftersom båda går ut i stora mängder när vi åker ut på våra långresor.

Pelle jobbar på ett byggbolag. Han är utbildad ingenjör och sitter och räknar bland annat på hållfasthet på olika material. Jobbet är relativt flexibelt i och med att han ingår i olika projekt som hela tiden påbörjas och avslutas. Detta kan innebära att han kan bli tvungen att jobba väldigt intensivt i vissa perioder medan andra kan vara lugnare. Fördelen är att när ett projekt väl är avslutat så kan man välja att vara ledig en längre period innan man ger sig in i ett nytt uppdrag. På så sätt kan han ta ledigt när vi känner att reslusten blivit allt för stor igen.